Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ο όμιλος VIVARTIA ξεκινά δυναμικό άνοιγμα σε 20 αναπτυσσόμενες αγορές με τα σήματα Goody's, Flocafe, Everest και La Pasteria. Όπως αναφέρεται έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις master franchise και τα πρώτα καταστήματα θα λειτουργήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Για την πρώτη ομάδα χωρών -Κόσοβο, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Αλβανία- σχεδιάζεται η ανάπτυξη των σημάτων Goody's, Flocafe και Everest και σε πρώτη φάση η ανάπτυξη ενός σημείου για κάθε brand σε κάθε χώρα. Ειδικά για την Αλβανία, το πρώτο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει πριν το Σεπτέμβριο ενώ σχεδιάζεται να αναπτυχθεί δίκτυο 12 σημείων.

Η δεύτερη ομάδα χωρών στις οποίες σχεδιάζει να αναπτυχθεί η VIVARTIA με τα σήματα Goody's και Flocafe αποτελείται από τις Λευκορωσία, Καζακστάν και Ουκρανία. Ειδικά στη Λευκορωσία, αναπτύσσεται ήδη το πρώτο σημείο πώλησης που θα λειτουργήσει πριν από το Δεκέμβριο σε mall στο Μινσκ.

Τέλος η τρίτη ομάδα χωρώ όπου διεξάγονται διαπραγματεύσεις είναι το Πακιστάν, το Ιράκ και η Ρωσία. Σε δύο από τις τρεις αγορές αναμένεται συμφωνία ως το τέλος του έτους. Επίσης συζητήσεις για υποψήφιο franchisee γίνονται και στη Λιβύη ενώ ενδιαφέρον υπάρχει σε Τυνησία, Αίγυπτο, Αλγερία, Ιράν, ΗΑΕ, Κατάρ, Μαρόκο, Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία.

Ο όμιλος στοχεύει στην παγκόσμια αγορά σε χώρες με αναπτυσσόμενη οικονομία -αναφέρεται ότι αφορά 800 εκ. καταναλωτές- με έμφαση σε κλειστές αγορές και malls.

Όσον αφορά την ελληνική αγορά επισημαίνεται ότι, παρά την κρίση, τα σήματα εστίασης της VIVARTIA διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις τους, ενώ η στρατηγική εστιάζεται στη μετεγκατάσταση σημείων με στόχο ευνοϊκότερα μισθώματα και στη συντηρητική επέκταση.

Ο όμιλος VIVARTIA απασχολεί στον κλάδο της εστίασης 5.000 άτομα και διαθέτει πέντε μονάδες παραγωγής σε όλη την Ελλάδα. Διαθέτει ένα δίκτυο 550 εστιατορίων και καφέ στην ελληνική αγορά και 20 καταστήματα στο εξωτερικό, σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία. Απευθύνεται σε 500.000 καταναλωτές ημερησίως και εξυπηρετεί συνολικά 8 επισκέπτες ανά δυετερόλεπτο.

ΠΗΓΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Επόμενο άρθρο »

« Προηγούμενο άρθρο