Tο 85% των franchisor δηλώνουν το «εμπειρία franchisee: δεν κρίνεται απαραίτητη», και αυτό σε μια γκάμα κλάδων που εκτείνεται από το catering μέχρι τις εκτυπώσεις και είναι ακριβώς αυτό που επιτρέπει σε τόσους ανθρώπους να ξεκινήσουν μια καινούργια καριέρα - συχνά σε μια μέση ηλικία αλλά και αργότερα.

Όταν γίνεστε μέλος ενός δικτύου franchise, ο franchisor οφείλει να σας διαβεβαιώσει ότι θα εκπαιδευτείτε πλήρως για κάθε τι που αφορά την ανάπτυξη της δικής σας επιχείρησης, όχι μόνο πώς να χειρίζεστε τον εξοπλισμό αλλά και πώς να διαχειρίζεστε το προσωπικό καθώς και τις ταμειακές ροές, πώς να δημιουργήσετε μια πελατειακή βάση δεδομένων, να προάγετε την επιχείρηση και πολλά άλλα πράγματα.

Σε πολλές περιπτώσεις αυτό επεκτείνεται μέχρι την εφαρμογή των απολογισμών σε ένα μηχανογραφημένο σύστημα χρησιμοποιώντας μια σταθερή φόρμα -κάτι που εξοικονομεί πολύ χρόνο- και ακόμη θέτοντας μετρίσιμους και επιτεύξιμους στόχους για την επιχείρησή σας. Επιπλέον, θα πρέπει να πάρετε ένα λεπτομερές εγχειρίδιο λειτουργίας το οποίο είναι και η σταθερή σας αναφορά για να βρίσκετε τις σωστές λύσεις για κάθε περίπτωση.

Αυτή η εξαιρετικά λεπτομερής προετοιμασία, για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, είναι και ο λόγος που πολλά συστήματα franchise δεν ζητούν πρότερη εμπειρία στον κλάδο. 

Επόμενο άρθρο »