Teaser_forum-ergasias-omilia

Για τις ευκαιρίες που προσφέρει ο χώρος του franchising σε νέους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους έκανε λόγο ο κ. Παναγιώτης Ρουσόπουλος, Γενικός Διευθυντής της THE FRANCHISE CO. σε ομιλία του στο 2ο FORUM Εργασίας στις 22 – 23 Οκτωβρίου 2011 του ΟΑΕΔ η οποία είχε ως θέμα: «Επιχειρηματικότητα και franchising»: μια δυναμική εναλλακτική για το νέο επιχειρηματία. Τόνισε πως «το franchising και η ένταξη σε δίκτυο franchise αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για άτομα που έχουν βγει από την αγορά εργασίας, όμως έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και …μεράκι για δουλειά.  Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, της εταιρικής και διευθυντικής κουλτούρας καθώς και η εμπειρία των στελεχών που έφυγαν από την υπαλληλική σχέση, τα αναδεικνύουν σε κατάλληλους υποψήφιους franchisees και multi unit franchisees, προσφέροντάς τους μια νέα στροφή και ευκαιρία στην καριέρα τους».

Το κοινό που παρευρέθηκε στο FORUM και παρακολούθησε την ομιλία του κ. Παναγιώτη Ρουσόπουλου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εναλλακτικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανόδου που προκύπτουν μέσα από το franchising, ώστε να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό τις δυνατότητές του. Νέοι επιχειρηματίες, απολυμένα  στελέχη, νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας και υφιστάμενοι επιχειρηματίες μπορούν να βρουν την ευκαιρία στο franchising για να εισέλθουν δυναμικά στην αγορά και να δημιουργήσουν μια πετυχημένη επιχειρηματική καριέρα. Η πιθανότητα ένταξης σε ένα σύστημα franchise ελκύει όλο και περισσότερες κατηγορίες ατόμων όπως πρώην στελέχη, γυναίκες, νέοι, συνταξιούχοι, μειονότητες κ.λπ.

Στην ομιλία του επεσήμανε 10 σημεία τα οποία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του όποιος θέλει η ένταξή του στο franchising να είναι αποδοτική και επιτυχής:

  1. Τόλμη αλλά και έρευνα σε αγορά, κλάδο, επιχείρηση και franchise.
  2. Επενδύστε κυρίως στον εαυτό σας.
  3. Ότι λάμπει δεν είναι (πάντα) χρυσός
  4. Επιλέξτε σε δίκτυα με οργανωμένες δομές και κυρίως κουλτούρα «υπεύθυνου» franchise
  5. Επιλέξτε δίκτυα που απευθύνονται σε δυναμικές αγορές που αξιοποιούν πόρους που απελευθερώνει η αγορά και αναδιαρθρώνουν το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η σιγουριά των ώριμων αγορών ίσως εγκλωβίζει σε στασιμότητα.
  6. Επενδύστε σε concept με χαμηλές δομές κόστους, τόσο ως franchise όσο και ως δίκτυο, καθώς και ως μοντέλο επιχειρηματικότητας, επανακαθορίζοντας την αλυσίδα αξίας.
  7. Επενδύστε σε δίκτυα με διαρκώς αυξανόμενη καμπύλη εμπειρίας σε καινοτόμους τομείς και με δυναμική ανάπτυξης.
  8. Επενδύστε σε ήδη λειτουργούντα franchise. Ανακαλύψτε  ευκαιρίες χαμηλού ρίσκου σε δυναμικά δίκτυα!
  9. Διαλέξτε δίκτυα ανοικτά στην κοινωνία, στην αγορά, στο αύριο!
  10. Επιλέξτε σύμβουλο…μια και σε κάθε σημαντική απόφαση, σε κάθε κρίσιμη φάση απαιτείται να έχει προηγηθεί συστηματική ανάλυση και έρευνα

H THE FRANCHISE CO. ανταποκρίθηκε ενεργά στο κάλεσμα του ΟΑΕΔ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και μέσα από τη συμμετοχή της στο Forum είχε ως στόχο να δώσει προτάσεις και λύσεις στις επιχειρηματικές αναζητήσεις και οράματα των νέων επενδυτών για την απόκτηση της δικής τους ατομικής επιχείρησης.